Stichting Backbone zoekt twee bestuursleden

BackBone creëert relevant werk met de waarden van hiphop als basis. We brengen maatschappelijke thema’s met als doel het publiek te prikkelen en aan het denken te zetten over hun aandeel in de maatschappij. BackBone is een organisatie waarin toekomstig hiphoptalent kan groeien – geschoolde dansers én autodidacten. Deze praktijk van ontwikkelen en doorgeven zit namelijk in het hiphop-DNA.

BackBone werd in 2012 opgericht door Alida Dors en is sinds 2023 onder artistieke leiding van choreograaf Donna Chittick.

BackBone ontvangt in het kunstenplan 2025-2028 structurele financiering van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het bestuur van BackBone heeft momenteel twee vacatures: voor een voorzitter en een algemeen bestuurslid.

Het bestuur vergadert 4 tot 6 keer per jaar in Amsterdam of online en wordt tussendoor op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de stichting.

Als Voorzitter:

- heb je bestuurlijke ervaring en een relevant netwerk;

- beschik je over de vaardigheid om te besturen op hoofdlijnen en tegelijkertijd de balans te bewaken tussen kritisch tegenspel en constructieve samenwerking;

- heb je bij voorkeur affiniteit met podiumkunsten in brede zin, meer specifiek (hiphop)dans;

- ben je enthousiast en gemotiveerd om een jong dansgezelschap te ondersteunen met de voorbereiding en uitvoering van het beleid;

Als Algemeen Bestuurslid:

- heb je bij voorkeur affiniteit met podiumkunsten in brede zin, meer specifiek (hiphop)dans;

- ben je enthousiast en gemotiveerd om een jong dansgezelschap te ondersteunen met de voorbereiding en uitvoering van het beleid;

- is bestuurlijke ervaring en/of een relevant netwerk een pre, geen vereiste;

- is kennis van fondsenwerving een pre.

Wij bieden

Leden van het bestuur werken onbezoldigd. Sommige onkosten, zoals reiskosten, kunnen worden vergoed. De zittingstermijn is 4 jaar, met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging voor 4 jaar. Stichting BackBone onderschrijft en volgt de Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code.

Diversiteit

BackBone streeft naar diversiteit in personeel, activiteiten, partners en publieksbereik. Bij de samenstelling van het bestuur houden we daarom rekening met diversiteit ten aanzien van geslacht, leeftijd, ervaring en (culturele) achtergrond van de individuele leden.

Interesse?

Stuur uiterlijk 13 oktober 2024 een korte motivatie en cv naar office@backboneconnects.nl.
Voor vragen kan je contact opnemen met de huidige voorzitter Jappe Groenendijk via jappe.groenendijk@gmail.com.