Donna Chittick volgt Alida Dors op als artistiek leider van BackBone

Choreograaf Donna Chittick begon als danser bij Solid Ground Movement en groeide door tot kerndanser van dansgezelschap BackBone onder Alida Dors. Als nieuwe artistiek leider van BackBone behoudt Donna de basishouding van BackBone en voegt haar eigen visie daaraan toe. Vanuit die visie wilt ze verschillende disciplines bij elkaar brengen, om samen te werken, gesprekken te voeren en open te staan voor andere perspectieven en uitgangspunten. Donna wilt met hiphop haar stem laten horen aan het publiek, met thema’s die haar inspireren, maar ook thema’s die van belang zijn binnen de huidige maatschappij.

De voorstellingen van BackBone onder Donna ontstaan eerst vanuit een microperspectief; het inzoomen op een bepaalde mens of een kleine groep. Tijdens het maakproces wordt dat perspectief verbreed.

“Het zijn onderwerpen die vaak terugkomen in het dagelijkse en persoonlijke leven van de normale mens die mij inspireren en raken. Met mijn voorstellingen wil ik dat het publiek zich in elkaars situatie kan verplaatsen, door begrip te tonen naar elkaar. Maar ook dat mensen zichzelf terugzien: al is de situatie net anders, het gevoel is hetzelfde.” - Donna Chittick

​Donna gaat BackBone leiden samen met zakelijk leider en sparringspartner Mara Liza de Bakker. Donna en Mara Liza zullen de basishouding van BackBone behouden, met de waarden van hiphop als uitgangspunt. Op die stevige basis bouwen ze door vanuit de kernwaarden saamhorigheid, gelijkwaardigheid en ruimte voor ontwikkeling. Met BackBone willen ze met nadruk ook ruimte geven aan autodidacten en hun professionele ontwikkeling.

foto: Selwyn de Wind