Together x ALPH

Een intrigerend tweeluik waarin BackBone lid en hiphop choreografe Donna Chittick haar blik presenteert op sisterhood én brotherhood. Een avond waarin de hiphop gevierd wordt.

Cast & Crew

Choreografie Donna Chittick
Dansers ALPH Juersson Hermanus, Giovanni Pisas, Ibrah Silas Jackson & Waikuma Pentury
Dansers Together Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur & Hannah Chandra Mahler
Lichtontwerp Jeffrey Steenbergen
Licht en techniek Simchah Hoed
Kostuums & vormgeving Kenley Chittick
Muziek DJ Lovesupreme
Campagnebeeld Bowie Verschuuren
Dramaturg Together Peggy Olislaegers
Dramaturg ALPH Leo Spreksel
Artistiek/dramaturgisch advies Alida Dors en Peggy Olislaegers
Productie Angelique van Beckhoven
Zakelijk leider Ger Jager
Publiciteit Yoram Otten

Met speciale dank aan
Fonds Podiumkunsten, BackBone, CC Amstel en Solid Ground Movement

Backstory

Together
In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. In een eigentijdse mix van urban dansstijlen, gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die dansstijlen, en maakt ze een voorstelling waarvoor ze inspiratie haalde uit de dagelijkse werkelijkheid van zowel haar dansers als haarzelf.

ALPH

Een dansvoorstelling die masculiene energie weerspiegelt. Vier dansers nemen ons mee in hun wereld. Trots, kracht en zelfvertrouwen lijken te leiden tot onderlinge rivaliteit. Toch zijn de mannen ook verbonden door een worsteling die ze in elkaar herkennen. De mannen beproeven elkaar, en zijn tegelijkertijd in vertrouwen met elkaar. Is dat ware broederschap?

Pers
"Ik houd sowieso van de hiphopdans, van de nonchalante virtuositeit, de concentratie. Van de stoerheid, ja dat ook. Over mannen gaat dit stuk, over alpha males om precies te zijn. Hoe verkeren alfa-mannen, gedreven door hang naar dominantie, met elkaar?" - Column NRC, Joyce Roodnat

"Het sterke aan Together is dat Chittick dit thema tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren." - Theaterkrant

"De tragiek van het mannelijke onvermogen om met ‘zwakte’ om te gaan wordt schrijnend voelbaar." - Theaterkrant